Decorarea peretilor - lemn versus piatra naturala?

 
     

Ideea decorativa este spectaculoasa prin simplitatea ei, fiind in acelasi timp usor de pus in aplicare. In plus, pe langa impactul vizual pe care-l confera incaperii in care este montat, parchetul sau lambriul din lemn contribuie si la cresterea temperaturii ambientale, actionand ca un strat termoizolator (in conditiile in care acest finisaj decorativ este aplicat pe unul dintre peretii exteriori ai camerei).

Peretii placati cu piatra naturala si plafonul din lambriuri de lemn, cu grinzi aparente dau acestui dormitor aerul unei case de vacanta. Nuantele neutre, combinate cu accente de roz pudrat sunt foarte feminine si delicate. Investeste in cuverturi de calitate si perdele vaporoase, din materiale naturale. Peretii salonului sunt îmbrãcati în boazerie din lemn de stejar masiv, sculptat manual, iar piesele de mobilier se contopesc parcã în întreg ansamblul. Stilul rustic englez se axeazã pe piese de mobilier din lemn si canapele comfortabile.

Lemnul este un material uimitor,” eco -friendly, are un aspect bogat, elegant si aduce confort si caldura in orice spatiu.  

Cand vine vorba despre amenajarea unui interior rustic sau cu accente rustice, piatra naturala este primul finisaj luat in calcul de cei mai multi dintre noi. Dar pentru ca aceasta solutie decorativa este una destul de costisitoare, cautam adesea sa o inlocuim cu alt tip de finisaj. Parchetul, lambriul din lemn, dusumeaua si chiar bucatile de lemn din paleti vechi reciclati constituie o alternativa ieftina, la indemana tuturor.

Daca ne mai gandim si la faptul ca aceasta idee decorativa nu produce prea mult deranj, iar finisajul in sine este un material mai ieftin si mult mai usor decat piatra naturala, chiar merita sa fie luat in calcul intr-o amenajare rustica. Ba chiar si intr-o amenajare minimalista moderna, intr-una industriala vintage sau (de ce nu?) intr-un interior decorat in stil shabby chic. Totul tine doar de nuanta si textura lemnului cu care se va placa peretele ce urmeaza sa fie decorat.

Sursa: Builders Internet Corp.